14 november 2017

> ukelele turbo cursus

Dit populaire snaar-instrument heb je in zes lessen onder de knie, ook zonder enige instrumentale kennis. In oude popliedjes hoor en zie je het instrumentje vaak voorbij komen. Zo hadden The Beatles hem regelmatig om hun nek hangen en ook Simon & Garfunkel waren fan. En wat dacht je van Lucky Luke of Brigitte Kaandorp? Ook met de ukelele.

Anno 2017 is de ukulele weer helemaal terug! In deze cursus gaan we bekende popnummers spelen en zingen. 

wat leer je?

Je leert er elke week een paar akkoorden bij zodat de liedjes telkens een stapje moeilijker worden. We leren drie nummers per les dus na vier lessen speel je al twaalf liedjes! 

En in 2018 organiseren we maandelijkse 'terugkom-dagen' zodat je het niet verleert en in de zomer 2018 bij het kampvuur alles kan spelen!

Klik HIER om in te schrijven, je kan nog instromen!

18 november 2017

> workshop alexander techniek

Workshop voor onze academieleerlingen: 3 zaterdagen Alexandertechniek! Hou jij je instrument goed vast? gebruik je je lichaam goed bij het musiceren? hoe voorkom je kramp en blessures bij wat langer spelen? Hoe haal ik daarbij adem, heb ik een goede houding, hoe kom ik in een levende energieke stroom bij het spelen?

In 3 zaterdagochtenden pakken we dit op, en daarna is je houding en ademhaling verbeterd.

Je kan nog instromen, de volgende is op 18 november en daarna op 2 december. Mail naar info@manoord.nl

11 december 2017

> Uitvoeringen

We gaan richting kerst, een traditioneel moment om heel veel uitvoeringen in de muziekschool te plannen. De grote zaal, balletzaal én foyer zijn al vanaf eind november geboekt voor speciale winterconcerten, gitaaravonden, voorspeelmomenten, en feestelijke jaarafsluitingen:

Op 29 november is de eerste foyeravond van juf Nienke (ook op 13 en 20 dec), op 11 december is er een academie leerlingen avond, 12 december de kinderen van juf Eva en de fluitistes van juf Marianne, op 14 december is er
een grote kerstuitvoering met juf Eva en juf Nelleke, én de zangleerlingen van juf Ellen, op 15 december het 80-koppige orkest van Peter Veenhuizen, op 19 december de elektrisch gitaarleerlingen, op 20 december gitaren van meesters Tim en Peter, op 21 de celli van juf Frederike, en er komt ergens ook nog een bandjesavond....

Zó... dan gaan we écht wel goed de kerst in!

16 december 2017

> Pianisten workshop

Pianisten aan de academie opgelet: Zaterdag 16 december vanaf 14:00-17:00 is er een workshop Fortepiano gepland! De workshop staat onder leiding van onze oud docente Lucie de Saint Vincent, pianiste/fortepianiste.

Klik hier voor meer informatie over Lucie! Opgeven kan via je eigen piano docent.

21 januari 2018

> Docenten concert

MEESTERLIJK CONCERT OOK MET JUFFEN en andere gasten op zondag 21 JANUARI 2018. Vanaf 16:00 uur. Kaarten vanaf 1 december bij de concierge verkrijgbaar. € 1,-  

Mét ook gastoptredens! Dat mag je niet missen natuurlijk.

25 januari 2018

> Appels concert

Leuk om te musiceren met broertje, zusje, opa oma of nichtjes? Eventueel mag het buurmeisje ook meedoen, als het maar leuk klinkt! Op 25 januari 2018, 19:00 uur zal het jaarlijks terugkerende familieconcert Appels naast de Stam plaatsvinden. Kan je alvast gaan repeteren.

 

 

 

12 februari 2018

> Bandproject

Het bandproject start op 12 februari.  De grootse  afsluiting  is op 25 maart in EXPOCAFÉ ZAMEN! Indeling en repertoire volgt nog. Hit it!

  

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan