21 april 2018

> Workshop Klezmer

Op zaterdag  21 april is er van 14:00-17:00 uur voor alle leerlingen van de Academie een workshop Klezmer.  

In de workshop worden er Klezmer nummers op het gehoor aangeleerd en wordt  er dieper ingegaan op de verschillende ritmes  en versieringen. Ook wordt er geoefend met improviseren in de Klezmer stijl. 

 

De workshop wordt gegeven door Moniek de Leeuw: violiste/componiste van de Klezmer/gypsy band Balcony Players (www.balconyplayers.com). Moniek speelt al meer dan 20 jaar viool en heeft zich gespecialiseerd in Klezmer,  gypsy-muziek en improvisatie. Na haar conservatorium studie,  reisde ze meer dan zes jaar rond de wereld om concerten en workshops te geven, en om meer te leren over de muziek die ze speelt.

 

Als je mee wilt doen, stuur dan graag even een mailtje naar pvink@manoord.nl.

 

27 april 2018

> Meivakantie

De muziekschool sluit in de Meivakantie. Vanaf 27 april (Koningsdag) tm 13 mei (Hemelvaart-weekend) zijn er geen lessen. Leerlingen kunnen dan natuurlijk wél thuis oefenen!

En daarna gaan we voor de eindsprint met extra drukke maanden tm juli.

8 mei 2018

> ayso naar EMU festival

Het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO) gaat naar het EMU-festival. Dit jaar wordt het festival voor muziekgroepen uit heel Europa in eigen land gehouden, en wel in Sneek! 'At the watergate' duurt vier dagen.

26 mei 2018

> OPEN DAG

Vond je de puzzeltocht leuk vorig jaar?  Dat kan binnenkort weer! Op 26 mei. Want dan is het OPEN DAG! Dan mag iedereen kennismaken met heel veel verschillende instrumenten in alle lokalen. Verder zijn er optredens van onze docentenband en jeugdorkest, er zijn workshops, de grabbelton en véél gezelligheid. Tijd: 13:00-16:30.

3 juni 2018

> ballet

Zondag 3 juni staat de balletuitvoering op het programma! De voorstelling is een bijzondere samenwerking tussen muziek en dans. Alle ballet leerlingen dansen in deze voorstellingen en worden begeleid door verschillende leerlingen van de muziek afdeling en het orkest The Young Ones.

Omdat we veel bezoekers verwachten zijn er die middag twee voorstellingen te zien. U kunt zelf kiezen welke voorstelling u wilt bezoeken. De kaarten kosten 3 euro (inclusief consumptie) en zijn vanaf maandag 14 mei te koop bij de conciërge. Er zijn 5 kaarten per leerling gereserveerd. Vanaf maandag 28 mei kan iedereen die dat wil nog meer kaarten kopen, als deze nog beschikbaar zijn.

 

9 juni 2018

> Circus Bravo 2018

Zaterdag 9 juni om 15:00 uur is er Circus Bravo in de Grote Zaal. En Peter Pan komt ook! Een spectaculair programma met medewerking van veel van onze leerlingen en docenten. Kaarten zijn bij de concierge verkrijgbaar. Vol = vol!  

vind je cursus

Bekijk al onze mogelijkheden door op leeftijd en instrument te zoeken.

zoek >
Peter Guidi (1949-2018)

> the fun is over, or is it?

Geschokt en verdrietig zijn we over het overlijden van Peter Guidi. De  Jazz-legende, inspirerende docent en bigbandleider van Muziekschool Amsterdam, is gisteren na een kort ziekbed op 68-jarige leeftijd overleden.

 Willem Smit, directeur van Muziekschool Amsterdam: "Guidi was voor zoveel 'kids, youngsters and adults' een bron van inspiratie, een mentor, een vriend. Uniek, fantastisch en volgens sommigen, een tovenaar. Hij gaf alles wat hij in zich had voor zijn pupils, his kids. Zijn nalatenschap is enorm in de honderden jonge mensen die hij heeft laten deelnemen aan “the conservatory of life“. Ik ben heel dankbaar dat ik met hem mocht werken. Officieel was ik misschien “zijn baas” maar veel meer dan dat een groot bewonderaar en vriend van deze heerlijke vent. If there is a heaven , its swinging from this day forward and forever after. Thank you Peter and, Good journey."

 Volkskrantartikel 19.04.2018

Voor een mooi portret-interview klik hier

 photo credits: Ferrie Knijn

foto's nabestellen

> musical!

Onze huisfotograaf, Fokke van Saane heeft weer prachtige foto's de eindpresentatie van de musical klas gemaakt! Er hangt al een selectie in de gang. Je kan ze HIER allemaal bekijken en bestellen!

mailadressen

> mail je muziek docent!

Ken je deze link? http://www.muziekschoolnoord.nl/nl/over-ons/docenten/

Daar staan al onze docenten op mét hun mailadres, dan kan je ze gelijk bereiken want ze kijken dagelijks in hun mail. Dát is handig!

laat eens zien?

> laat je zien

laat je horen! 

Film, theater, kunst en muziek voor kinderen van 7 tm 12 jaar.  Alles komt voor jou aan bod. We werken toe naar spetterende presentaties. Daarin laat iedereen zich zien en horen!
Hoe werkt het? Je krijgt les in muziek, theater, kunst en film in een buurthuis bij jou in de buurt!  Voor alle kinderen in groep 4 t/m groep 8 uit Amsterdam-Noord. Voor stadspashouders is het zelfs gratis! 

Kijk op de website www.laatjezienlaatjehoren.nl  of klik HIER voor informatie en inschrijfformulier.

Laat je zien laat je horen is een samenwerking tussen de muziekschool, de DAT school, en Noordje.

 

zingzo online

> digitaal muziekles op school

ZingZo! online is een nieuwe digitale lange leerlijn voor basisscholen, waarbij leerlingen uit groep 3 & 4  elke schooldag een muziekfilmpje kijken. Hiermee krijgen zij een heel jaar lang 5 korte muzieklessen in de week. In totaal  wel  150 filmpjes per schooljaar! Onze muziekdocenten komen daarnaast ook één keer in de twee weken in de klas.

 Wil je zien hoe het werkt? Klik dan hier.

 

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan