14 november 2017

> ukelele turbo cursus

Dit populaire snaar-instrument heb je in zes lessen onder de knie, ook zonder enige instrumentale kennis. In oude popliedjes hoor en zie je het instrumentje vaak voorbij komen. Zo hadden The Beatles hem regelmatig om hun nek hangen en ook Simon & Garfunkel waren fan. En wat dacht je van Lucky Luke of Brigitte Kaandorp? Ook met de ukelele.

Anno 2017 is de ukulele weer helemaal terug! In deze cursus gaan we bekende popnummers spelen en zingen. 

wat leer je?

Je leert er elke week een paar akkoorden bij zodat de liedjes telkens een stapje moeilijker worden. We leren drie nummers per les dus na vier lessen speel je al twaalf liedjes! 

En in 2018 organiseren we maandelijkse 'terugkom-dagen' zodat je het niet verleert en in de zomer 2018 bij het kampvuur alles kan spelen!

Klik HIER om in te schrijven, je kan nog instromen!

18 november 2017

> workshop alexander techniek

Workshop voor onze academieleerlingen: 3 zaterdagen Alexandertechniek! Hou jij je instrument goed vast? gebruik je je lichaam goed bij het musiceren? hoe voorkom je kramp en blessures bij wat langer spelen? Hoe haal ik daarbij adem, heb ik een goede houding, hoe kom ik in een levende energieke stroom bij het spelen?

In 3 zaterdagochtenden pakken we dit op, en daarna is je houding en ademhaling verbeterd.

Je kan nog instromen, de volgende is op 18 november en daarna op 2 december. Mail naar info@manoord.nl

11 december 2017

> Uitvoeringen

We gaan richting kerst, een traditioneel moment om heel veel uitvoeringen in de muziekschool te plannen. De grote zaal, balletzaal én foyer zijn al vanaf eind november geboekt voor speciale winterconcerten, gitaaravonden, voorspeelmomenten, en feestelijke jaarafsluitingen:

Op 29 november is de eerste foyeravond van juf Nienke (ook op 13 en 20 dec), op 11 december is er een academie leerlingen avond, 12 december de kinderen van juf Eva en de fluitistes van juf Marianne, op 14 december is er
een grote kerstuitvoering met juf Eva en juf Nelleke, én de zangleerlingen van juf Ellen, op 15 december het 80-koppige orkest van Peter Veenhuizen, op 19 december de elektrisch gitaarleerlingen, op 20 december gitaren van meesters Tim en Peter, op 21 de celli van juf Frederike, en er komt ergens ook nog een bandjesavond....

Zó... dan gaan we écht wel goed de kerst in!

16 december 2017

> Pianisten workshop

Pianisten aan de academie opgelet: Zaterdag 16 december vanaf 14:00-17:00 is er een workshop Fortepiano gepland! De workshop staat onder leiding van onze oud docente Lucie de Saint Vincent, pianiste/fortepianiste.

Klik hier voor meer informatie over Lucie! Opgeven kan via je eigen piano docent.

vind je cursus

Bekijk al onze mogelijkheden door op leeftijd en instrument te zoeken.

zoek >
toccare

> Mandoline orkest bestaat 30 jaar!

Ken je het beroemde mandoline orkest Toccare? Dat bestaat al 30 jaar! Iedere maandagmiddag repeteert het orkest in de muziekschool onder leiding van onze eigen mandoline docente, Lenie Kerkhoven.  Wij zijn héél trots op dit bijzondere orkest.

Wil je ze eens horen? Op zaterdag 25 november geven zij een groot jubileum concert in de Grote Zaal. Entree is gratis. Vanaf 14:00 uur.

Als je meer wil weten van het orkest: www.toccare.eu

 

digitaal

> digitale muziek lessen

Op de meeste basisscholen in Noord vind je een muziekdocent van onze muziekschool. Daarnaast zijn we weer een nieuwe methode aan het ontwikkelen, een digitale leerlijn:  ZingZo! online. Leerlingen uit groep 3 & 4  kijken iedere schooldag naar een instructie-muziekfilmpje. Dat betekent dat ze een heel jaar lang 5 korte muzieklessen per week krijgen naast de reguliere muziekles van onze docent. In totaal  150 filmpjes per schooljaar. Onze muziekdocenten komen daarnaast ook één keer in de twee weken in de klas.

 Wil je zien hoe het werkt? Klik dan hier.

laat eens zien?

> laat je zien

laat je horen! 

Film, theater, kunst en muziek voor kinderen van 7 tm 12 jaar.  Alles komt voor jou aan bod. We werken toe naar spetterende presentaties. Daarin laat iedereen zich zien en horen!
Hoe werkt het? Je krijgt les in muziek, theater, kunst en film in een buurthuis bij jou in de buurt!  Voor alle kinderen in groep 4 t/m groep 8 uit Amsterdam-Noord. Voor stadspashouders is het zelfs gratis! 

Kijk op de website www.laatjezienlaatjehoren.nl  of klik HIER voor informatie en inschrijfformulier.

Laat je zien laat je horen is een samenwerking tussen de muziekschool, de DAT school, en Noordje.

 

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan