Jantien Schreurs

“Als er heerlijk muziek gemaakt wordt is het voor mij een topdag”.

Voor mij is de uitdaging het inspireren van de leerling om dit mooie en bijzondere instrument onder de knie krijgen. Ik vind het heerlijk om altijd met muziek en mensen bezig te zijn. De hobo is een prachtig mooiklinkend instrument en op een hobo spelen is echt leuk en uitdagend om te doen.
We stemmen het lesprogramma samen af op jouw wensen en mogelijkheden. Ik geniet het meest van de momenten dat leerlingen echt plezier beleven aan het spelen en aan de muziek. Als de hobo lekker gaat klinken en de leerling staat heerlijk muziek te maken dan is het voor mij een topdag! Ik leg de nadruk tijdens mijn les op ontspanning in het hobo spelen, het ontdekken van diverse muzikale stijlen en een echte muzikant worden. Voor mij is de uitdaging het inspireren van de leerling om dit mooie instrument onder de knie krijgen.
Naast het hobospelen en lesgeven ben ik ook Alexandertechniek docent. Hiermee werk ik met musici en natuurlijk ook met mijn leerlingen aan het verbeteren van houding, ademhaling en het verminderen van overbodige spierspanning tijdens het muziek maken. Zo worden pijnklachten voorkomen of verminderen/verdwijnen, de toonkwaliteit verbetert en er kan heerlijk vrij gemusiceerd worden.
Zelf ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag voor hobo en aan de ATCA voor Alexandertechniek.

jschreurs@manoord.nl

Laat je inspireren door het geluid van de hobo!

https://www.youtube.com/watch?v=d2bdn2RIsVY&frags=wn