joeri3.jpg

Joeri de Graaf

Kun je iets over je muzikale achtergrond vertellen?

Ik kreeg mijn eerste gitaarles toen ik een jaar of acht was, op de Muziekschool Amsterdam in de Jan Luijckenstraat. Een paar jaar later kocht ik van mijn zakgeld een elektrische gitaar, en begon met een paar vrienden een bandje. We speelden op schoolfeesten en later ook in cafés en de kleine zaaltjes van Amsterdam.
Na mijn middelbare school ging ik naar het conservatorium, en aansluitend heb ik nog een half jaar in Brazilië gewoond en gestudeerd. Een paar jaar later heb ik tenslotte nog een master ‘toegepaste compositie’ gehaald aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Kun je iets vertellen over de manier waarop je lesgeeft?

Ik vind het leuk om mijn lessen zoveel mogelijk op maat te maken voor de leerling. In de loop der jaren heb ik een reusachtige stapel met lesmateriaal verzameld en zelf gemaakt, maar nog steeds verzin ik het liefst voor iedere leerling een eigen unieke methode. Die bestaat dan uit stukken en liedjes die de leerling zelf uitkiest, aangevuld met oefeningen waarvan ik weet dat ze belangrijk zijn bij de verdere ontwikkeling.

Waarom zou iemand voor jou als docent kiezen?

Ik heb op heel veel verschillende plekken muziek gemaakt en gedoceerd, speel verschillende instrumenten en in meerdere stijlen. Ik kan goed uitleggen én goed luisteren.
Wat doe je buiten de muziekschool?
Ik heb in heel veel bandjes gespeeld, en bij verschillende theatergroepen (muziek)voorstellingen gemaakt. Momenteel speel ik in de band van fadozangeres Daisy Correia en speel op zaterdagmiddag regelmatig in theater de Roode Bioscoop.

De laatste jaren besteed ik naast het spelen en lesgeven een groot deel van mijn tijd aan het schrijven en produceren van muziek voor film, theater en televisie.

 

jgraaf@manoord.nl