11 mei 2019

> Academie strijkers

Strijkers opgelet: er is een academie workshop improvisatie gepland op 11 mei, van 13:45-16:30.

In deze workshop zal je de muzikale taal ontdekken die bestond in de barokperiode.  Je gaat ook uitvinden hoe je zangers kan imiteren met je strijkstok en je leert improvisatie technieken!

Het is een fysiek actieve workshop waarin je je instrument op een andere manier leert kennen, en je kennis maakt met de essentie van barokmuziek.

 

17 mei 2019

> academie avond

De academie leerlingen treden regelmatig op. Dat levert mooie avonden met een gevarieerd programma en  verschillende instrumenten, duo of solo. Het is fijn als er veel publiek in de zaal zit, dus de entree is gratis. De komende academie optredens zijn gepland op 17  mei, 18 juni. Altijd vanaf 19 uur.

18 mei 2019

> Juniors go Texel

Ons jeugdorkest AJUNSO gaat op stap! De jeugdige muzikanten van de MAN en MA gaan naar Texel op 18 & 19 mei om daar mét de Texelse muzikanten een aantal concerten te geven. In het weekend van 15/16 juni komen de Texelaars weer naar Amsterdam. Dan geven ze o.a. een concert in de hal van het CS en op zondag het grote vaderdagconcert samen met het AYSO. De dirigent van deze orkesten, Peter Veenhuizen, heeft het nu wel een beetje druk!

18 mei 2019

> Academie gitaar

Zaterdag 18 mei: workshop Braziliaanse gitaar: Voor alle gitaristen &  elektrisch gitaristen & basgitaristen.

De workshop wordt gegeven door Nelson Latif, een eigentijdse en eigenwijze Braziliaanse muzikant die een unieke eigen stijl heeft ontwikkeld.

13:45 binnenkomst

16:30 afsluitend miniconcert door de deelnemers

2 juni 2019

> AYSO & boeken

Ons AYSO (Amsterdam Youth Symphony Orchestra) geeft een concert in de Grote Kerk in Monnickendam op zondag 2 juni. Het is tegelijk met de tweedehands boekenbeurs, dus naar de muziek luisteren terwijl je tussen de boeken snuffelt!

Locatie: Grote Kerk, De Zarken 2 Monnickendam,
Tijd: 14:00 uur
Toegang: gratis - de boeken zijn laag geprijsd 

 

3 juni 2019

> Open Lesweek

Van 3 tm 7  juni ben je van 16:00-16:30 welkom om een les bij te wonen. Je mag ook op 2 of 3 dagen komen en verschillende instrumenten uitproberen. Je komt met  een volwassene, je bezoekt één instrumentles per dag, je blijft de hele les. 

15 juni 2019

> OPEN DAG

We gooien de deuren open: op zaterdag 15 juni! Dan kan je weer alle instrumenten komen uitproberen, stickers verzamelen en cadeautjes grabbelen, naar de docentenband luisteren, en kleine concertjes in de gang!

14:00-16:30.

16 juni 2019

> vaderdag concert

De mooiste muziek voor de liefste vaders!  Een verrassingsconcert voor het hele gezin door de Juniorenorkesten AJunSo én daarna het 80-koppige AYSO. Met speciale gasten die meedoen, het Texelse orkest Fortissimo!  

 

 

 

28 juni 2019

> Ayso en AJUNso

AjunSO (Amsterdams Junioren Symfonie Orkest) en het AYSO (Amsterdam Youth Symphony Orchestra) -what's in a name - sluiten het schooljaar af met twee heerlijke zomerconcerten.

Op 28 juni om 19:30 in de Grote Zaal van Muziekschool Noord, en op 1 juli in de Willem de Zwijgerkerk om 19:00 uur.

De dirigent zal voor de gelegenheid zijn haar kammen..

ontwikkeling: visual communications concept & ontwerp: aan