Kennismaken

Muzikale vorming is belangrijk voor kinderen. Het verbetert onder andere hun cognitieve en motorische vaardigheden. Het kennismakingsaanbod is speciaal gericht op de ontwikkeling van deze vaardigheden.

opbouw

Het volgen van meerdere cursussen uit het kennismakingsaanbod biedt het kind de mogelijkheid om op zijn eigen niveau vorderingen te maken. Het volgen van een jaarcursus biedt de basis voor een optimale ontwikkeling.

leeftijdsaanduiding

Bij de leeftijdsaanduiding van de cursussen zijn we uiteraard flexibel en kijken we graag naar wat bij het kind passend is.

 

Introductiecursussen

In drie lessen kan je kennismaken met een instrument. De muziekschool heeft het instrument voor jou te leen tijdens de les. Inschrijven kan gedurende het hele schooljaar. Je kunt maximaal twee introductiecursussen per jaar volgen. Een introductiecursus kost €34. 

Bij de instrumenten en zangles vind je meer informatie en de mogelijkheid om je voor een introductiecursus aan te melden.

Bij deze instrumenten bieden we een introductiecursus aan: accordeon, altviool, blokfluit, cello, drums, dwarsfluit, elektrische gitaar, akoestische gitaar, harp, hobo, keyboard, klarinet, mandoline, piano, saxofoon, trompet, viool, zang.

1 t/m 3 jaar

Jonge kinderen kunnen intens genieten van muziek en zijn er zeer ontvankelijk voor. Het ervaren van muziek staat bij deze kennismakingscursussen centraal.

Die kleintjes kunnen ook naar de dreumes- en peuter danslessen. Klik HIER voor meer informatie. 

3 t/m 5 jaar

In het aanbod ligt de nadruk op ontdekken en experimenteren, waarbij ook op elementair niveau met muziekinstrumenten gewerkt wordt.

Er zijn natuurlijk ook danslessen voor deze leeftijd. Klik HIER voor meer informatie. 

5 t/m 12 jaar

Instrumentale oriëntatie (7-9 jaar)
Je wilt op muziekles. Maar welk instrument? Om dat uit te vinden hebben we de cursus instrumentale oriëntatie.

Muzikale speeltuin
Voor 5 & 6 jarigen hebben we de muzikale speeltuin om een heel jaar de basisvaardigheden al spelend te leren.

Kleintje viool
Als je 5 of 6 jaar bent kan je ook naar de "Kleintje Viool lessen"; twee per week in een groepje zodat je het snel leert!

Weet je nog niet welk instrument? Kijk hieronder bij de introductiecursussen voor kennismaking met een specifiek instrument.

10 t/m 18 jaar

Ben je tussen de 10 en 18 jaar, dan zijn er leuke cursussen voor je! Je kan natuurlijk voor een jaarcursus bij alle instrumenten inschrijven, alleen of in groepjes, maar we hebben ook korte cursussen! 

Wat denk je van:

- turbocursus ukelele (beginners of vervolg cursus)

- music production

 

- Introductiecursus zang (dit is een keuze optie bij zangles)

of je zoekt HIER naar de jaarcursus op het instrument van je keuze.