Kennismaken

Muzikale vorming is belangrijk voor kinderen. Het verbetert onder andere hun cognitieve en motorische vaardigheden. Het kennismakingsaanbod is speciaal gericht op de ontwikkeling van deze vaardigheden.

opbouw

Het volgen van meerdere cursussen uit het kennismakingsaanbod biedt het kind de mogelijkheid om op zijn eigen niveau vooruit te gaan in de muziekopleiding. Inschrijven voor een jaarcursus biedt de basis voor de beste ontwikkeling in de muziek. 

 

1 t/m 3 jaar

Jonge kinderen kunnen intens genieten van muziek en zijn er zeer ontvankelijk voor. Het ervaren van muziek staat bij deze kennismakingscursussen centraal.

Dreumes- en peuter danslessen: Klik HIER voor meer informatie. 
3 t/m 5 jaar

In het aanbod ligt de nadruk op ontdekken en experimenteren, waarbij ook op elementair niveau met muziekinstrumenten gewerkt wordt.

Danslessen voor alle leeftijden: Klik HIER voor meer informatie. 
5 t/m 12 jaar

Instrumentale oriëntatie (7-9 jaar)
Je wilt op muziekles. Maar welk instrument? Om dat uit te vinden hebben we de cursus instrumentale oriëntatie.

Muzikale speeltuin
Korte cursus voor kinderen uit groep 3: in de muzikale speeltuin leren de kinderen al spelend de basisvaardigheden! 

Kleintje viool
Als je 5 of 6 jaar bent kan je ook naar de "Kleintje Viool lessen"; twee per week in een groepje zodat je het snel leert!

Akoestisch gitaar : De gitaar is ook een instrument waar je al vroeg mee kan beginnen. Wij bieden gitaarlessen voor kinderen vanaf 5 jaar!

Band Experience: in 10 lessen alle instrumenten van een band uitproberen. 

Weet je nog niet welk instrument? Kijk hieronder bij de introductiecursussen voor kennismaking met een specifiek instrument.

Introductiecursussen (alle leeftijden)

In drie lessen kan je kennismaken met een instrument. De muziekschool heeft het instrument voor jou te leen tijdens de les. Inschrijven kan gedurende het hele schooljaar. Je kunt maximaal twee introductiecursussen per jaar volgen. Een introductiecursus kost €35. Bedenk wel dat we eerst kijken of er een docent ruimte heeft in het rooster voor een introductiecursus. Voor de instrumenten piano en keyboard zijn de plaatsingsmogelijkheden zeer beperkt. 

Bij de instrumenten en zangles vind je meer informatie en de mogelijkheid om je voor een introductiecursus aan te melden.

Bij deze instrumenten bieden we een introductiecursus aan: accordeon, altviool, blokfluit, cello, drums, dwarsfluit, elektrische gitaar, akoestische gitaar, harp, hobo, keyboard, klarinet, mandoline, piano, saxofoon, trompet, viool. 

Bij piano en gitaar is er zeer beperkt plaats voor een introductiecursus!

Je kan ook kiezen voor 3 lessen zang. Zo kan je kijken of je beter kan leren zingen!

10 t/m 18 jaar

Vanaf 10 jaar kan  je voor een jaarcursus bij alle instrumenten inschrijven, alleen of in groepjes, maar we hebben ook korte cursussen. 

of je zoekt HIER naar de jaarcursus op het instrument van je keuze.