Samenspelen

Muziekschool Amsterdam Noord is de plek waar je met anderen muziek maakt en gaat optreden. Vanaf het allereerste begin brengen we onze leerlingen het plezier van het samenspelen bij. We zijn dan ook met recht een ontmoetingsplaats waar bands, ensembles en orkesten samenkomen. Samenspelen en veel optreden, daar staan we voor!

De eerste- en tweedejaars leerlingen tussen 7 en 10 jaar gaan naast hun instrumentale les in de muziekclub; wekelijks maak je samen met anderen die net zo ver zijn als jij muziek en je zingt, luistert en beweegt samen. De muziekclub-les is gekoppeld aan de instrumentale les en is bij de lesprijs inbegrepen. Jongere kinderen kunnen in de Speelband of in een kinderkoor.

Muziekclubs hebben een eigen repertoire en programma. De website van de muziekclubs is samenspelnoord.nl 

Na de muziekclub (vanaf je derde lesjaar) kan je verder in een band, ensemble of één van onze orkesten. Als leerling van de muziekschool geniet je van een korting op de lesprijs als je naast je instrument-of zangles ook gaat samenspelen.

Popbands

Kom je in een bandje spelen?
We hebben veel bands op de muziekschool! Bij de inschrijving kun je je voorkeur voor een band aangeven, dit lukt niet altijd, plaatsing wordt gedaan door onze bandsamensteller. 

Band Experience (groep 4/5/6) -korte cursus kennismaken met alle bandinstrumenten!

Ensembles

Samen muziek maken onder leiding van een ervaren docent is motiverend en inspirerend. Vanaf 3 personen kan je al een ensemble vormen, en uiteraard veel optreden!

Onze ensembles zijn:

Orkesten

Welk orkest je ook kiest, je gaat veel optreden. Er zijn drie orkesten waarbij je je kunt aansluiten, afhankelijk van je leeftijd en ervaring: Je begint bij The Young Ones (8 tm 12 jaar) dan ga je naar Ajunso (12 tm 14 jaar) en daarna mag je bij het échte AYSO!