Samenspelen

Muziekschool Amsterdam Noord is een ontmoetingsplaats waar bands, ensembles en orkesten samenkomen. Samenspelen en veel optreden, daar staan we voor.

De eerste- en tweedejaars leerlingen tussen 7 en 10 jaar gaan in de muziekclub. Bij deze lesvorm speel je, naast de instrumentale les van keuze, meteen in een muziekclub, of slagwerk- of pianoclub. De kosten zijn bij de lesprijs inbegrepen. Muziekclubs hebben een eigen repertoire en programma. De website van de muziekclubs is samenspelnoord.nl 

Na de muziekclub kan je verder in een band, ensemble of orkest. Als leerling van de muziekschool geniet je van een korting op de lesprijs als je naast je instrument-of zangles ook gaat samenspelen.

Popbands

Kom je in een bandje spelen?
We hebben acht bands op de muziekschool, en op alle dagen van de week repeteert er wel een in ons speciale bandlokaal. Bij de inschrijving kun je je voorkeur aangeven, maar plaatsing gaat altijd in overeenstemming met onze bandsamensteller!

Ensembles

Samen muziek maken onder leiding van een ervaren docent is motiverend en inspirerend. Vanaf 3 personen kan je al een ensemble vormen, en uiteraard veel optreden!

Onze ensembles zijn:

Orkesten

Welk orkest je ook kiest, je gaat veel optreden. Er zijn drie orkesten waarbij je je kunt aansluiten, afhankelijk van je leeftijd en ervaring: Je begint bij The Young Ones, dan ga je naar Ajunso en daarna mag je bij het échte AYSO!