amp 2017 0188-TheOtherOnes-solo-concert-zang-elektrischegitaar-pop-jongeren-horizontaal.jpg

Academie workshops

Voor onze Academieleerlingen hebben we in dit schooljaar 2022/2023 weer gratis workshops! Het doel van de workshops is om nog meer uit jezelf te halen. Dit kan samen met je instrument, maar je kunt er ook juist voor kiezen om een keer iets heel anders te doen!

Scroll naar beneden en bekijk het hele programma. 

Hier kan je inschrijven: 
Maandag

 

Spoken word

Nee, geen rap. In 2 workshops maak je kennis met een manier van jezelf uitdrukken, vertellen, voordragen, terwijl de muziek je ondersteunt. Je boodschap die je wilt uitdragen wordt hierdoor veel sterker. Je leert jezelf presenteren op artistieke wijze, iets waar je elke dag van je leven plezier van kunt hebben en met Spoken word kun je prachtige producties maken.

Coach: Manu van Kersbergen
Voor wie: alle leerlingen
Aantal lessen: 2
Data: 25 mei 2023 & 1 juni 2023
Tijd: 18:30-20:00 uur

Radioshow maken

Een muzikant kan zichzelf op verschillende manieren presenteren. Vaak hoor je dat mensen geïnteresseerd zijn in het verhaal achter de muziek. Maar hoe vertel je dat verhaal? In deze 2 workshops gaan we hiermee oefenen en maken we korte radioprogramma’s.

We beginnen met een studio-opname van een muziekstuk dat je goed kunt spelen en wilt laten horen. We luisteren naar elkaars muziek en verzinnen vragen zodat we elkaar kunnen interviewen over die muziek. Dat verhaal nemen we op. Het resultaat is een programma dat we eventueel op een website kunnen zetten (youtube, podcast enzovoort), zodat je familie en vrienden het kunnen beluisteren.

Coach: Mirek Walton
Voor wie: alle leerlingen
Instrument mee? ja, behalve de piano
Aantal lessen: 2
Data: 14 & 21 maart 2023
Tijd: 18:30-20:00 uur

 

Songwriting

In deze workshop gaan we werken aan de facetten van het schrijven van een song. We gaan ontdekken hoe begin je begint met schrijven en hoe je het afmaakt. In de workshop werken we met praktische voorbeelden en tools om jullie meteen op weg te helpen.
Songwriting is net hetzelfde als beter worden op je instrument. Hoe meer je schrijft hoe beter je wordt. Ook daar heb ik leuke oefeningen voor om het studeren uitnodigend en inspirerend te maken (en houden). Hoe leuk kan het zijn om een zelfgemaakte song te zingen.

Coach: Robbert Suilen
Voor wie: alle leerlingen
Instrument mee? nee
Aantal lessen: 1
Datum: 17 mei 2023
Tijd: 18:30-20:00 uur
Locatie: grote zaal

Vocal sounds & circle song

In de workshop gaan we vocaal improviseren door te zingen in al zijn facetten. Dat betekent dat we gaan werken aan de melodische en ritmische (beatboxen en ritmes) improvisaties.
We beginnen met het ‘zoeken’ naar ideeën voor geluiden die je vocaal kan maken. Daarna zullen we een korte oefening doen om die geluiden toe te passen. Vervolgens gaan we door met Circle Songs. Dat zijn geïmproviseerde muziekstukken die door een begeleider worden aangegeven. Iedere Circle Song is anders en is een nieuwe ontdekkingsreis.
Een voorbeeld van hoe een circle song zou kunnen klinken zie en hoor je in dit filmpje met Bobby McFerrin: https://www.youtube.com/watch?v=PWriGiWw6i4

Coach: Robbert Suilen
Voor wie: alle leerlingen
Instrument mee? nee
Aantal lessen: 1
Datum: 10 mei 2023
Tijd: 18:30 - 20:00 uur
Locatie: grote zaal

Pianomasterclass

Het begint een traditie te worden om elk jaar een gastdocent te vragen om een masterclass piano te geven aan Academieleerlingen. Het is altijd een bijzondere ervaring om een keer voor te spelen en les te krijgen van een andere docent. Lestari Scholtes is een fantastische pianiste en docente die vele concerten gaf in binnen- en buitenland. Ook won ze diverse prijzen, o.a. bij het Prinses Christina Concours. Haar stijl van lesgeven is heel inspirerend. Op een ontspannen manier weet ze iedereen op zijn of haar gemak te stellen, verbeteringen voor te stellen en het beste in jou naar boven te halen. Van harte welkom! Zorg dat je je op tijd aanmeldt want er is een maximum aantal deelnemers.


Gastdocent: Lestari Scholtes
Voor wie: alle pianoleerlingen (let op de leeftijdscategorie)
Instrument mee? nee
Aantal lessen: 1
Data: 28 januari 2023
Tijd: 14.00-15.00 uur
Locatie: grote zaal

drumcircle

In deze workshop gaan we samenspelen met alleen trommels. Chris laat ons ervaren hoe je samen ritmes bouwt, hoe je kunt variëren, hoe je breaks uitvoert, hoe je spelletjes kunt spelen als we allemaal een trommel hebben. Het is een unieke manier van samen muziek maken. Drumcircle: We zitten in een kring, iedereen zit dus op de eerste rij want iedereen is even belangrijk. last but not least: In een kring kan iedereen elkaar zien.

Coach: Chris Colleye
Voor wie: alle leerlingen
Instrument mee? nee
Aantal lessen: 1
Data: 18 april 2023
Tijd: 18:30 - 20:00 uur
Locatie: grote zaal

Strijkers masterclass

Dit jaar starten we in de academie ook met een masterclass viool.
Het is altijd een bijzondere ervaring om een keer voor te spelen en les te krijgen van een andere
docent: Wiesje Miedema studeerde viool bij Jan Repko aan het conservatorium van Groningen.
Na haar opleiding heeft ze zich grotendeels toegelegd op het lesgeven aan kinderen. Ze is viooldocent aan de Sweelinck Academie, de jong-talent opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast was ze lang verbonden aan de Muziek-en Dansschool Amstelveen waar zij vioolles gaf en jarenlang strijkorkest Camerata Amstelveen dirigeerde.
Wiesje geeft veel workshops en is jurylid bij verschillende concoursen. Ze heeft een leuke en ontspannen manier van werken en zal proberen het beste uit je naar boven te halen. Je bent van harte welkom.

Gastdocent: : Wiesje Miedema
Voor wie: : alle academie strijkersleerlingen
Instrument mee : ja
Aantal lessen : 1
Datum : zaterdag 28 januari 2023
Tijd : 14.00- 15.30 uur
Locatie : Balletzaal

Blazersmasterclass

Dit jaar starten we voor de academie ook met een masterclass blazers, gegeven door een gastdocent.
Het is altijd een bijzondere ervaring om een keer van een andere docent les te krijgen:
Michael Moore is een geweldige saxofonist en klarinettist die heel veel concerten in binnen- en buitenland geeft. Hij is bekend om zijn improvisaties en speelt heel veel jazzmuziek. Hij speelt in een jazzkwintet met de bekende trompetist Eric Vloeimans. Ook heeft hij meerdere CD’s opgenomen en won hij de VPRO/Buma Boy Edgar Prijs. Het zal een feest zijn om van hem een les te krijgen.

Gastdocent: Michael Moore
Voor wie: alle blazersleerlingen in de academie
Instrument mee: ja
Aantal lessen: 1
Datum: zaterdag 28 januari 2023
Tijd: 14.00- 15.30 uur
Locatie: lokaal 11

Solfège ABCD

Solfège is een fantastisch hulpmiddel voor alle bespelers van instrumenten. De naam komt uit het Frans en betekent eigenlijk zingen op do-re-mi-fa-so-la-ti-do. Je leert bijvoorbeeld om een eenvoudig lied van blad te zingen, ritme tikken, een melodietje op gehoor opschrijven, maar ook op gehoor intervallen, drieklanken en toonladders herkennen. Het belangrijkste is dat je je de muziek die je speelt kunt voorstellen, alleen al door ernaar te kijken. Dan ga je vanzelf ook mooier spelen! Herman Rouw is de docent. Hij is pianist en dirigent en geeft les op lagere scholen en de muziekschool.

Docent: Herman Rouw
Voor wie: alle leerlingen 
Instrument mee? nee 
Aantal lessen: 6
Datum19 & 26 januari, 2,9,16,23 februari 2023

Tijd: 18:30 - 19:30

Theorielessen en examen ABCD

(kosten voor 6 lessen € 44.00)

Lesdatums 2022: Dinsdagen: 25 oktober, 1 november, 8 november, 15 november, 22 november en 29 november


Lestijden:

Niveau A: 18.30-19.30 uur
Niveau B: 18.30-19.30 uur
Niveau C: 18.30-20.30 uur
Niveau D: 18:30-20:30 uur

docenten: Irina Ursu en Frank Keijzer