veelgestelde vragen.jpg

Veelgestelde vragen


Heb je een vraag aan ons? Hopelijk vind je het antwoord hier onder. 

Hoe weet ik wanneer ik les heb?  Jouw docent neemt contact op (telefonisch of per mail) om een afspraak te maken voor de eerste les. Zorg dus dat de muziekschool het juiste telefoonnummer heeft! Na de eerste les spreken jullie de vaste lestijd voor het hele jaar af. Ballet en dans leerlingen, en deelnemers van de korte kindercursussen worden niet gebeld, die spreken de eerste les af via de administratie.
   
Wanneer is de muziekschool gesloten? Tijdens de schoolvakanties en nationale feestdagen is de Muziekschool Amsterdam Noord gesloten. Klik hier voor het vakantierooster.
   
Hoe kan ik de docent bereiken?

Via het telefoonnummer van Muziekschool Amsterdam Noord, 0206368654 of via info@muziekschoolnoord.nl. 

Kijk ook bij onze docentenpagina, daar staan de e-mailadressen van de docenten.

   
Hoe kan ik mij afmelden voor de les? Dit kan via het algemene nummer van Muziekschool Amsterdam Noord (020 6368654) of via info@manoord.nl
   
Wanneer hoor ik of een cursus doorgaat? Een cursus gaat door wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. We wachten daarom tot kort voor de startdatum met het versturen van een bericht. Je krijgt uiterlijk vijf werkdagen voor de startdatum te horen of de cursus doorgaat of dat we deze helaas moeten uitstellen. We zetten je dan op de lijst voor de volgende cursus.
   
Hoe zeg ik mijn muziekles op? De korte cursussen eindigen automatisch na het vaste aantal lessen. Je hoeft dus niet op te zeggen. Wil je een nieuwe cursus volgen, schrijf je dan opnieuw in.
  De jaarcursussen lopen automatisch door en de docenten delen je in het nieuwe schooljaar zelf weer in. Wil je stoppen? Dan kan je schriftelijk opzeggen, door een mail te sturen naar info@manoord.nl . Wij ontvangen je mail graag vóór 1 juni.
   
Wat betaal ik voor muziekles? Bekijk HIER de tarieven van al onze cursussen. Bekijk ook het overzicht van alle kortingsmogelijkheden.
   
Kan ik een proefles krijgen? Ja, je kan een gratis proefles aanvragen om kennis te maken met de docent. Klik HIER om een gratis proefles aan te vragen. Je kan ook kiezen voor drie introductielessen op het instrument van je keuze of zang. Deze introductiecursus kan alleen gegeven worden als er ruimte is in het rooster van de docenten. Klik hier voor meer informatie over de introductiecursussen. 
   
Hoe schrijf ik me in en wat zijn de lesvoorwaarden? Bekijk HIER alle informatie over inschrijven / aanmeldingsprocedure
   
Geven jullie ook les in mijn buurt? Wij geven instrumentale lessen op diverse locaties in Amsterdam Noord. De hoofdlocatie is de muziekschool in de Alkmaarstraat.
   
Ik woon niet in Amsterdam Noord. Kan ik me toch inschrijven? Ja, iedereen is welkom bij Muziekschool Amsterdam Noord.
   
Is er ook aanbod voor kinderen met een beperking? Ja, de muziekcirkel is ons aanbod voor kinderen met een beperking.
   
Is er ook les op de school van mijn kind? Wij geven muzieklessen op de meeste basisscholen in Amsterdam Noord. Na schooltijd: Naast de activiteiten die we in ons gebouw aan de Alkmaarstraat geven zijn er ook naschoolse muzieklessen in samenwerking met Stichting Wijsneus. 
   
Hoe kan ik Muziekschool Amsterdam Noord steunen? De muziekschool heeft een Stichting Ouders & Vrienden. De Stichting Ouders en Vrienden van de Muziekschool Amsterdam Noord helpt de muziekschool om bijzondere jeugdprojecten uit te voeren. Deze projecten zijn gericht op muzikale uitwisseling en kwaliteitsverbetering, bijvoorbeeld door internationale uitwisseling en De Zus Keijl Prijs die ieder jaar wordt uitgereikt bij het Samenspelfestival. Uw steun voor deze projecten is meer dan welkom! Stuur een mail naar info at manoord.nl voor meer informatie. Klik HIER voor meer informatie over de Vrienden.
   
Worden er optredens gegeven? Jazeker, de leerlingen van Muziekschool Amsterdam Noord staan in principe minimaal drie keer per jaar op het podium in de Grote Zaal en buiten de muziekschool! In onze agenda staan de meeste grote evenementen vermeld.
   
Kan ik een lesruimte of de grote zaal huren?   Muziekschool Amsterdam Noord heeft diverse ruimtes, zoals de concertzaal, de balletzaal en lokalen, die u kunt huren voor concerten, voorstellingen, repetities en bijeenkomsten. Ook het huren van instrumentarium en geluidsinstallaties is mogelijk. Klik HIER voor alle informatie.
   
Hoe kom ik aan een muziekinstrument? Als uw kind, of u zelf op onze muziekschool instrumentale lessen wilt volgen, dan is het noodzaak dat u een instrument heeft om thuis te oefenen. De muziekschool adviseert u graag over huur/verkoopadressen. Als uw kind in aanmerking komt voor een bijdrage van het Jongerencultuurfonds, dan kunt u bij dit fonds ook een instrument lenen. Vraag naar de mogelijkheden bij de intermediair waarmee u de bijdrage van het Jongerencultuurfonds aan gaat vragen. Klik HIER voor meer informatie over het Jongerencultuurfonds.
   
Kan ik Muziekschool Amsterdam Noord volgen op social media? Jazeker, je vindt ons ook op Facebook.