Projecten

Bij Muziekschool Amsterdam Noord hebben we diverse jaarlijks terugkerende projecten. Bekijk hier het overzicht. 

Bandproject

Spelers van pop- en jazzinstrumenten en vocalisten (3e jaars en ouder) worden gedurende zes weken ingedeeld in aparte bandjes. Dan gaan ze met elkaar repeteren. De afsluiting is op 24 maart 2019 in Café Zamen, waar de 16 bands laten horen wat ze gerepeteerd hebben.
In februari 2020 begint het nieuwe bandjesproject. Dit project wordt dan weer afgesloten tijdens de Bandjesdag!

Samenspelfestival

Samen muziek maken is bij Muziekschool Noord een essentieel onderdeel van de muziekopleiding. 
Gedurende het festival spelen de leerlingen (3e jaars en ouder) samen in kleine ensembles of grotere groepen van strijkers, tokkelaars, pianisten of in gemengde bezetting. Gedurende 4 weken wordt aan de stukken gewerkt onder leiding van diverse docenten. De reguliere lessen vervallen. Hiervoor in de plaats komen de ensemblelessen.
De afsluiting van het festival is op een locatie buiten de muziekschool. In 2019 was het in het prachtige Undercurrent waar 14 ensembles zich gepresenteerd hebben.

 

Amp Festival 2020

Een keer per TWEE jaar organiseren we samen met Muziekschool Amsterdam het AMP Festival voor ensembles, bands, orkesten en koren. In de Q-Factory vinden optredens, workshops en battles plaats voor een publiek van 8 t/m 16 jaar.  In 2021 zal het festival weer plaatsvinden. Dus nog een heel jaar om te oefenen!

Y-factor

De Y-factor is een jaarlijks terugkerende muziekwedstrijd die we in samenwerking met middelbare scholen uit noord organiseren. De scholieren schrijven zich -via hun school- in en gaan met onze docenten een paar weken in bandjes repeteren in de muziekschool. De eindpresentatie (finale Y-factor) is in het buurthuis! Daar worden de scholieren door hun klasgenootjes aangemoedigd. Een deskundige jury beslist dan wie er met de mooie prijzen naar huis gaat!