Projecten

Bij Muziekschool Amsterdam Noord hebben we diverse jaarlijks terugkerende projecten. 

Bandproject

Samen muziek maken is bij Muziekschool Noord een essentieel onderdeel van de muziekopleiding. 

In het bandproject worden muzikanten van pop- en jazzinstrumenten en vocalisten (3e jaars en ouder)  gedurende zes weken ingedeeld in aparte bandjes. Dan gaan ze onder leiding van twee popdocenten repeteren en werken ze toe naar een grootse presentatie op een mooie locatie buiten de muziekschool.

 

Samenspelfestival

Samen muziek maken is bij Muziekschool Noord een essentieel onderdeel van de muziekopleiding. 


Gedurende het samenspel festival spelen de leerlingen (3e jaars en ouder) samen in kleine ensembles of grotere groepen van strijkers, tokkelaars, pianisten of in gemengde bezetting. Gedurende 4 weken wordt aan de stukken gewerkt onder leiding van diverse docenten. De reguliere lessen vervallen. Hiervoor in de plaats komen de ensemblelessen.
De afsluiting van het festival is op een locatie buiten de muziekschool.

The Y-factor

The Y-factor is onze jaarlijks terugkerende muziekwedstrijd die we in samenwerking met middelbare scholen uit noord organiseren. De scholieren schrijven zich -via hun school- in en gaan met onze docenten een paar weken in bandjes repeteren in de muziekschool. De eindpresentatie (finale Y-factor) is een groots evenement en altijd een fantastische avond. De artiesten worden door hun klasgenoten aangemoedigd en een deskundige jury beslist dan wie er met de mooie prijzen naar huis gaat!

Amp Festival 2023

Een keer per TWEE jaar organiseren we samen met Muziekschool Amsterdam het AMP Festival voor ensembles, bands, orkesten en koren. In de Q-Factory vinden optredens, workshops en battles plaats voor een publiek van 8 t/m 16 jaar.